Ons ledenblad

De vereniging Scriptores geeft het gelijknamige ledenblad uit:  4 maal per jaar het tijdschrift, rijk geïllustreerd en volledig in kleur met artikels over eigentijdse kalligrafie, letterkunsten en aanverwante gebieden, een portret van een kunstenaar, tips vanop de werktafel, boekenrubriek en - niet te versmaden - een didactische pagina: duidelijke uitleg over en variaties op een lettertype, enz. Ook vind je er informatie over tentoonstellingen, workshops, stages, en nog veel meer.

Het ledenblad krijgt zijn meerwaarde door de vereniging en omgekeerd krijgt de vereniging zijn meerwaarde door het ledenblad. Zo zijn er in de afgelopen jaren telkens momenten waarop wij als vereniging trots kunnen zijn, als we samen weer iets verrassends voor elkaar hebben gekregen. Als het gelukt is om die fantastische docent voor de zomerstage te boeken. Als je juist die mooie illustraties hebt weten te bemachtigen, die een artikel zo krachtig onderstrepen. Of als er weer zo'n speciale persoon bereid is een artikel te schrijven voor Scriptores. Iedere keer is het weer een feest als het ledenblad gedrukt voor je ligt; voor de redactie, en - zo blijkt uit de reacties - ook voor de leden.

De redactie is heel gevarieerd samengesteld. Uiteraard allemaal verschillende mensen en de meningen komen heus niet altijd overeen, maar enigszins "lettergek" zijn alle redactieleden! Je moet geraakt zijn door de lettermicrobe, zoals ook de leden dat zijn. Dan stimuleer je elkaar in het onderzoeken van de kalligrafische mogelijkheden. Steeds is Scriptores op zoek naar interessante gebeurtenissen op lettergebied, enerzijds om de leden er mee kennis te laten maken en anderzijds om een zo breed mogelijke kijk te geven op het geheel van de kalligrafie. 

 

Zou je graag een artikel schrijven voor ons ledenblad: STUUR ONS EEN MAILTJE

 

© 2021 Proudly created by egrow.be

Nederlands-Vlaamse Vereniging voor kalligrafen

Secretariaat België 
Postbus 1, 2650 Edegem
scriptores.secretariaat@gmail.com 
bank: KBC BE29 4563 0780 4164, KREDBEBB

Secretariaat Nederland
Postbus 92, 5100 AB Dongen
scriptores.secretariaat@gmail.com
ING : NL06 INGB 0006 2932 72, INGBNL2A

of

ABN AMRO : NL07 ABNA 0576 8118 07, ABNANL2A

Alle rekeningen staan op naam van Scriptores te Dongen.