Scriptores - Nederlands - Vlaamse vereniging voor kalliegrafie - logo - tablet

Scriptores

Scriptores is er voor hedendaagse kalligrafen en letterkunstenaars. Vanuit de eeuwenoude westerse lettertraditie die de basis is voor onze kunst en ambacht is er in het ledenblad en de workshops volop aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, trends en technieken.

Leden voor leden

Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - workshops - Veronique - Lettering
Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - workshops - Stephanie - Lettering
Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - workshops - Massimo - Lettering

Als leden van de kalligrafievereniging vormen we het kloppende hart van onze kunstvorm. Samen delen we onze passie en expertise, en inspireren we elkaar om steeds beter te worden. Of je nu een beginner bent of al jarenlange ervaring hebt, bij ons is er altijd ruimte om te groeien en te leren. Word nu lid en ontdek de eindeloze mogelijkheden van kalligrafie. Druk op de “lid worden” knop en sluit je aan bij onze creatieve gemeenschap.

Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - Lid worden - magazine - ledenblad - letter love

Een vereniging met een passie voor letters

Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - meeting bestuur en redactie - passie voor letters
Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - meeting en overleg - vrijwilligers bestuur en redactie
Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - meeting bestuur en redactie - voorzitter Mieke Veraa
Nederlands-Vlaamse vereniging voor letterkunst en kalligrafie - meeting bestuur en redactie - vrijwilligers

Scriptores kalligrafie is een organisatie die bestaat uit een dagelijks bestuur en een redactie. Het dagelijks bestuur zorgt voor de operationele en administratieve taken binnen de organisatie. Het organiseert weekend en zomerstages, promoot Scriptores op beurzen en onderhoudt contacten met nationale en internationale letterliefhebbers.

De redactie is verantwoordelijk voor het samenstellen en publiceren van het ledenblad dat vier keer per jaar verschijnt. De redactie zorgt ervoor dat Scriptores haar leden voorziet van inspiratie, informatie en educatie op het gebied van kalligrafie.

Samen vormen het dagelijks bestuur en de redactie een dynamisch team dat ervoor zorgt dat de Scriptores een bloeiende en actieve gemeenschap vormt voor kalligrafen en letterliefhebbers.

Voor al deze werkzaamheden is Scriptores ter ondersteuning op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen, omdat de inzet van vrijwilligers onmisbaar is.

Scriptores – 2024

Scriptores

Scriptores is er voor hedendaagse kalligrafen en letterkunstenaars. Vanuit de eeuwenoude westerse lettertraditie die de basis is voor onze kunst en ambacht is er in het ledenblad en de workshops volop aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, trends en technieken.